41
Off Topic / Re: Hyviä ruokaohjeita miehille
« Last post by Jymyhunaja on March 03, 2021, 09:45:46 PM »Hirvikäristys wanhaan malliin, ja naiset kyykkyyn....helppo ohje.
Tarvikkeet:
tommonen pakkasesta 1,5 kg hirven lihaa (jos ei oo niin poro käy, tai vaikka nauta mut ei oo sama)
anna sulaa tiskapöydällä noin tunti
vuole lastuiksi (2-3mm)
valurautapata kuumaksi ja pohjalle miehekäs nokare aitoa voita
ruskista yksi paloiteltu sipuli ja lastuliha kullertavaksi, voit laittaa pekoni pakkauksen pilkottuna sekaan niin tulee savun makua
hyppysellinen meri- tai vuorisuolaa (ei mitään jozoa)
mustapippuria maun mukaan sekaan (parasta santamarian myllystä talicherry blackpepper)
peitä lihat oluella (ei mitään koff III, vaan vähintään lapinkulta IV tai sandels IV, paras minusta oranssi Kukko ale 5,5%, sopii gluteeiinittomillekin)
kansi päälle ja uuniin, noin 110-130C....mitä pidempään sen parempi. Ainakin pari tuntia, mutta leivinuunissa vaikka yön yli alkulämpönä vähintään 120C
ulos uunista kun nestettä vielä reilusti ja laita sekaan pilkottu porkkana tai kaksi, miten tykkäät...ja hellalle...
Keitä neste lähes kokonaan pois ja porkkanat pehmentyy......päälle voi nokare ja avot....
Tee muussi;
kilo pottuja, kuori /pilko ja keitä suola vedessä.
sähkövatkaimella muusiksi kaataen sekaan punaista maitoa + 1/3 osa koskenlaskija savupekoni juustoa paloina
pilko1x sipuli sekaan, sotke
voi nokare päälle....ja avot
tarjoile ruisleivän ja puolukkahillon kanssa + juomaksi Gnarly Head punaviiniä, myös Mayu käy.
...jos ei illalla irtoo niin laita viestiä.
ala -Jymy-_
Tarvikkeet:
tommonen pakkasesta 1,5 kg hirven lihaa (jos ei oo niin poro käy, tai vaikka nauta mut ei oo sama)
anna sulaa tiskapöydällä noin tunti
vuole lastuiksi (2-3mm)
valurautapata kuumaksi ja pohjalle miehekäs nokare aitoa voita
ruskista yksi paloiteltu sipuli ja lastuliha kullertavaksi, voit laittaa pekoni pakkauksen pilkottuna sekaan niin tulee savun makua
hyppysellinen meri- tai vuorisuolaa (ei mitään jozoa)
mustapippuria maun mukaan sekaan (parasta santamarian myllystä talicherry blackpepper)
peitä lihat oluella (ei mitään koff III, vaan vähintään lapinkulta IV tai sandels IV, paras minusta oranssi Kukko ale 5,5%, sopii gluteeiinittomillekin)
kansi päälle ja uuniin, noin 110-130C....mitä pidempään sen parempi. Ainakin pari tuntia, mutta leivinuunissa vaikka yön yli alkulämpönä vähintään 120C
ulos uunista kun nestettä vielä reilusti ja laita sekaan pilkottu porkkana tai kaksi, miten tykkäät...ja hellalle...
Keitä neste lähes kokonaan pois ja porkkanat pehmentyy......päälle voi nokare ja avot....
Tee muussi;
kilo pottuja, kuori /pilko ja keitä suola vedessä.
sähkövatkaimella muusiksi kaataen sekaan punaista maitoa + 1/3 osa koskenlaskija savupekoni juustoa paloina
pilko1x sipuli sekaan, sotke
voi nokare päälle....ja avot
tarjoile ruisleivän ja puolukkahillon kanssa + juomaksi Gnarly Head punaviiniä, myös Mayu käy.
...jos ei illalla irtoo niin laita viestiä.
ala -Jymy-_