Author Topic: Hyviä ruokaohjeita miehille  (Read 345 times)

Jymyhunaja

  • Admin
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 52
    • View Profile
Hyviä ruokaohjeita miehille
« on: March 03, 2021, 09:22:31 PM »
Sian niskaa naturel (kasler), pari kiloo. Siivuiksi noin 2,5cm. Vuorokausi muovipussissa jääkaaspissa poppamiehen tandoori kastikkeessa.
huoneen lämpöön aamulla, ja illalla kuumalle pannulle minuutti/ puoli, jotta menee solut siivuista kiinni (ei kuivu).
Valele vielä kerran tandoorilla.....laita uuniin vaikka kannelliseen astiaan noin 40min 120C.
Ota pois ja savustimeen reunallisessa astiassa: kaksi kourallista savuhaketta ja siirrä eväs kuumaan savuavaan pönttöön, siellä noin puoltuntia.
Pois savustimesta ja takasin kannelliseen astiaan ja uuniin, muista kaataa savustimessa irronnut neste astiaan ja kansi päälle (antaa mukavasti lisä makua savuinen neste)....
20min uunissa ja nauttimaan.... ja kunnon olut kyytijuomaksi.
Avot, rehuja ei tarvita.
P.S. 2,6kg tein ja meni heittämällä kolmelle miehelle ( minä ja pojut)

« Last Edit: March 04, 2021, 06:56:08 PM by Feertti »
Herran pelko on kaiken alku ja loppu

Jymyhunaja

  • Admin
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Hyviä ruokaohjeita miehille
« Reply #1 on: March 03, 2021, 09:45:46 PM »
Hirvikäristys wanhaan malliin, ja naiset kyykkyyn....helppo ohje.
Tarvikkeet:
tommonen pakkasesta 1,5 kg hirven lihaa (jos ei oo niin poro käy, tai vaikka nauta mut ei oo sama)
anna sulaa tiskapöydällä noin tunti
vuole lastuiksi (2-3mm)
valurautapata kuumaksi ja pohjalle miehekäs nokare aitoa voita
ruskista yksi paloiteltu sipuli ja lastuliha kullertavaksi, voit laittaa pekoni pakkauksen pilkottuna sekaan niin tulee savun makua
hyppysellinen meri- tai vuorisuolaa (ei mitään jozoa)
mustapippuria maun mukaan sekaan (parasta santamarian myllystä talicherry blackpepper)
peitä lihat oluella (ei mitään koff III, vaan vähintään lapinkulta IV tai sandels IV, paras minusta oranssi Kukko ale 5,5%, sopii gluteeiinittomillekin)
kansi päälle ja uuniin, noin 110-130C....mitä pidempään sen parempi. Ainakin pari tuntia, mutta leivinuunissa vaikka yön yli alkulämpönä vähintään 120C
ulos uunista kun nestettä vielä reilusti ja laita sekaan pilkottu porkkana tai kaksi, miten tykkäät...ja hellalle...
Keitä neste lähes kokonaan pois ja porkkanat pehmentyy......päälle voi nokare ja avot....

Tee muussi;
kilo pottuja, kuori /pilko ja keitä suola vedessä.
sähkövatkaimella muusiksi kaataen sekaan punaista maitoa + 1/3 osa koskenlaskija savupekoni juustoa paloina
pilko1x sipuli sekaan, sotke
voi nokare päälle....ja avot

tarjoile ruisleivän ja puolukkahillon kanssa + juomaksi Gnarly Head punaviiniä, myös Mayu käy.
...jos ei illalla irtoo niin laita viestiä.
ala -Jymy-_
« Last Edit: March 03, 2021, 09:50:07 PM by Jymyhunaja »
Herran pelko on kaiken alku ja loppu

Rokka

  • Admin
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Hyviä ruokaohjeita miehille
« Reply #2 on: March 04, 2021, 09:22:12 AM »
Tota hirvikäristystä on tullut tehtyä useampaan otteeseen ja todellakin oluen laadulla on tässä väliä. Ehdottomasti laatuolutta, koska kyseessä laatuliha!  ;) Tällä hetkellä vaan oma hirvenlihan saanti ollut katkolla pari vuotta, kun en ole osallistunut hirvijahtiin. Tarkoitus olisi taas tänä syksynä jatkaa, jos vaan kerkiäis!

Ehdottoman hyvä resepti Jymy!

Täytyy kokeilla tuota sianniskaa joku kerta. Tuli ihan vesj kielelle!
Kaikki on mahdollista, paitsi pyöröovesta hiihtäminen.

Jymyhunaja

  • Admin
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Hyviä ruokaohjeita miehille
« Reply #3 on: March 06, 2021, 04:31:27 PM »
Ribsit albanialaisittain, noin 7 tunnin jumppa😊
Kuivamarinadi:
0,75-1 dl fariinisokeri
1 rkl valkosipulijauhe
1 rkl sipulijauhe
0,5-1 rkl suola
1-1,5 rkl paprikajauhe
2-2,5 tl jauhettu mustapippuri
1-1,5 tl kumina
1 tl muskottipähkinä
1-1,5 tl kaneli
0,5-1 tl cayannepippuri
0,5-1,5 tl chilijauhe
(Jos käytät tätä lampaanlihalle niin lisää sekaan 1-1,5 tl kardemummaa.)

Huuhtele ja kuivaa lihat, irrota kelmut. Öljyä lihat kevyesti.
Hiero, siis todellakin HIERO, marinadi lihaan, pelkkä sirottelu ei riitä, ja laita lihat jääkaappiin kelmuun käärittynä
vähintään vuorokaudeksi. (Ylläoleva resepti riittää 3-4 kg marinointiin mainiosti).

Ribsit:
Ribsejä n. 4 kg + voita + hunaja (+omenamehu)
Uuni n.110 astetta
Ota lihat huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistamista.
Asettele lihat rinnakkain uuniritilälle lihaisa puoli ylöspäin ja pukkaa uunin keskitasolle.
Ritilän alle uuniin lisäksi syvä pelti, johon hiukan vettä ja Cokista
Hauduta lihoja uunissa reipas 3 tuntia.

Ota kahta ribsiriviä kohden n. metrin pätkä alumiinifoliota. Ota ribsit uunista ja nosta uunin lämpö n. 125-130 asteeseen.
Levitä foliolle n. ribsirivin kokoiselle alueelle fariinisokeria, hunajaa ja muutama reilu voinokare. (älä käytä hunajaa ja sokeria liikaa, ettei tule liian makeaa) Aseta ribsirivi sen päälle lihapuoli
alaspäin, levitä tämän luupuolen päälle jälleen fariinisokeria, voita ja hunajaa ja aseta seuraava ribsirivi tämän päälle lihapuoli alaspäin. Ja jälleen luupuolen päälle fariinisokeria, voita ja hunajaa. (Jos haluat, voit voidella vaikka edes osan ribseistä lisäksi omenamehulla, antaa kivan äjäyksen)
Sulje foliokääre.
Aseta paketit uunipellille luupuoli ylöspäin ja hauduta jälleen reilut 3 tuntia.

Ota paketit uunista, avaa ne. Lusikoi lihojen päälle paketin pohjalle kertynyttä lientä ja paista muutama minuutti grillivastuksen alla,
valmista kun lihojen pinnalle ilmestyy muutama tummunut kohta, paras tulos saadaan luonnollisesti pyöräyttämällä lihoja joitakin minuutteja oikeassa grillissä. (Itse käytän aina kuumaa kaasugrilliä)
Paloittele annospaloiksi, nosta vadilla ja valele jälleen paketin pohjalle kertyneellä liemellä ja tarjoa...jospa se siitä.
Terkuin Jymy😊
Herran pelko on kaiken alku ja loppu