Ribsit albanialaisittain, noin 7 tunnin jumppa😊
Kuivamarinadi:
0,75-1 dl fariinisokeri
1 rkl valkosipulijauhe
1 rkl sipulijauhe
0,5-1 rkl suola
1-1,5 rkl paprikajauhe
2-2,5 tl jauhettu mustapippuri
1-1,5 tl kumina
1 tl muskottipähkinä
1-1,5 tl kaneli
0,5-1 tl cayannepippuri
0,5-1,5 tl chilijauhe
(Jos käytät tätä lampaanlihalle niin lisää sekaan 1-1,5 tl kardemummaa.)
Huuhtele ja kuivaa lihat, irrota kelmut. Öljyä lihat kevyesti.
Hiero, siis todellakin HIERO, marinadi lihaan, pelkkä sirottelu ei riitä, ja laita lihat jääkaappiin kelmuun käärittynä
vähintään vuorokaudeksi. (Ylläoleva resepti riittää 3-4 kg marinointiin mainiosti).
Ribsit:
Ribsejä n. 4 kg + voita + hunaja (+omenamehu)
Uuni n.110 astetta
Ota lihat huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistamista.
Asettele lihat rinnakkain uuniritilälle lihaisa puoli ylöspäin ja pukkaa uunin keskitasolle.
Ritilän alle uuniin lisäksi syvä pelti, johon hiukan vettä ja Cokista
Hauduta lihoja uunissa reipas 3 tuntia.
Ota kahta ribsiriviä kohden n. metrin pätkä alumiinifoliota. Ota ribsit uunista ja nosta uunin lämpö n. 125-130 asteeseen.
Levitä foliolle n. ribsirivin kokoiselle alueelle fariinisokeria, hunajaa ja muutama reilu voinokare. (älä käytä hunajaa ja sokeria liikaa, ettei tule liian makeaa) Aseta ribsirivi sen päälle lihapuoli
alaspäin, levitä tämän luupuolen päälle jälleen fariinisokeria, voita ja hunajaa ja aseta seuraava ribsirivi tämän päälle lihapuoli alaspäin. Ja jälleen luupuolen päälle fariinisokeria, voita ja hunajaa. (Jos haluat, voit voidella vaikka edes osan ribseistä lisäksi omenamehulla, antaa kivan äjäyksen)
Sulje foliokääre.
Aseta paketit uunipellille luupuoli ylöspäin ja hauduta jälleen reilut 3 tuntia.
Ota paketit uunista, avaa ne. Lusikoi lihojen päälle paketin pohjalle kertynyttä lientä ja paista muutama minuutti grillivastuksen alla,
valmista kun lihojen pinnalle ilmestyy muutama tummunut kohta, paras tulos saadaan luonnollisesti pyöräyttämällä lihoja joitakin minuutteja oikeassa grillissä. (Itse käytän aina kuumaa kaasugrilliä)
Paloittele annospaloiksi, nosta vadilla ja valele jälleen paketin pohjalle kertyneellä liemellä ja tarjoa...jospa se siitä.
Terkuin Jymy😊